Arkkitehti Eino Pitkäsen suunnittelema funkkistyylinen rakennus valmistui vuosina 1940 – 1941 Kajaani OY:n toimitusjohtajan edustusasunnoksi ja siinä tarkoituksessa se toimi vuoteen 1989, jonka jälkeen vuonna 1998 Ravintola Sirius aloitti siinä ravintolatoiminnan.

Rakennus sijaitsee maisemallisesti Kajaanin parhaalla paikalla. Jokimaisemasta avautuvat merkittävät kulttuurihistorialliset kohteet kuten linnanrauniot, tervakanava, lussitupa ja jääkäripatsas. Rakennus on ulkoapäin museoviraston suojeluksessa ja sisätiloihinkin on tehty vain välttämättömiä muutoksia, merkittävin niistä yläkerran makuuhuoneiden muuttaminen kokoustiloiksi.

Valoisassa erkkerissä ja ruokasalissa aistii vielä alkuperäisen tunnelman ja isännänhuone toimii kuten ennenkin tärkeiden ja juhlavien asioiden neuvottelu- ja ruokailupaikkana. Vaikka talo on pian 80-vuotias se toimii edelleen alkuperäisen käyttötarkoituksensa mukaisesti asunto- ja liikekiinteistönä. Nykyisellään asuintilat eivät ole käytössä mutta juhlatilat sitäkin useammin.

Tilat järjestetään aina yksilöllisesti asiakkaan toiveiden mukaisesti. Istumapaikkoja ravintolakerroksessa on 60 – 80 henkilölle, riippuen kuinka ruokatarjoilu järjestetään. Laadukkaat kattaukset ja astiat tekevät tilasta juhlavan ja sitä on mahdollista täydentää omilla somistuksilla.

Kesäisin on käytössä maisemallinen jokiterassi, jossa on noin 40 asiakaspaikkaa ja juhlia siellä voi järjestää jopa 200:lle henkilölle. Ravintolakerroksessa ja jokiterassilla on anniskeluoikeudet. Omien alkoholipitoisten juomien tuominen tälle alueelle ei ole sallittua.

Ruokatarjoilu tilataan ja sen valmistaa ravintola Sirius, juhlatiloista ei näin ollen peritä erillistä tilavuokraa. Juhlien kesto ja lopetusaika sovitaan aina tilannekohtaisesti.

Yläkerran kokoustilaa voi vuokrata yksityisesti pienimuotoisia (max 30 henk) juhlia tai kokouksia varten ja sinne on mahdollista myös järjestää omat tarjottavat erikseen sovitulla tavalla. Lisäksi on vuokrattavissa valmistus- ja säilytystilaa omille tarjottaville.

Yläkerrassa on Brahenkadulle avautuva kattoterassi, joka on käytössä kesäisin.

Tervetuloa tutustumaan!

Ravintola Sirius Oy | Brahenkatu 5, 87100 Kajaani

–––––––––––––––––––––––––

OLE HYVÄ JA OTA YHTEYTTÄ

08 612 2087 & 040 522 3949 | kajaani@ravintolasirius.fi