Arkkitehti Eino Pitkäsen suunnittelema funkkistyylinen rakennus valmistui vuosina 1940 – 1941 Kajaani OY:n toimitusjohtajan edustusasunnoksi ja siinä tarkoituksessa se toimi vuoteen 1989, jonka jälkeen vuonna 1998 Ravintola Sirius aloitti siinä ravintolatoiminnan.

Rakennus sijaitsee maisemallisesti Kajaanin parhaalla paikalla. Jokimaisemasta avautuvat merkittävät kulttuurihistorialliset kohteet kuten linnanrauniot, tervakanava, lussitupa ja jääkäripatsas. Rakennus on ulkoapäin museoviraston suojeluksessa ja sisätiloihinkin on tehty vain välttämättömiä muutoksia, merkittävin niistä yläkerran makuuhuoneiden muuttaminen kokoustiloiksi.

Valoisassa erkkerissä ja ruokasalissa aistii vielä alkuperäisen tunnelman ja isännänhuone toimii kuten ennenkin tärkeiden ja juhlavien asioiden neuvottelu- ja ruokailupaikkana. Vaikka talo on pian 80-vuotias se toimii edelleen alkuperäisen käyttötarkoituksensa mukaisesti asunto- ja liikekiinteistönä. Nykyisellään asuintilat eivät ole käytössä.

Talon koillisseinustalla sijaitsee jokiterassi, josta avautuu antoisa näkymä Kajaaninjoelle ja Kajaanin linnanraunioille.

Ravintola Sirius Oy | Brahenkatu 5, 87100 Kajaani

–––––––––––––––––––––––––

OLE HYVÄ JA OTA YHTEYTTÄ

08 612 2087 & 040 522 3949 | kajaani@ravintolasirius.fi